Hvordan kan en forsker som blogger øke trafikken til bloggen sin?

Å være en forsker innebærer å dykke dypt inn i spesifikke emner, utforske ukjente områder og dele dine funn med verden. Men hva om verden ikke vet om arbeidet ditt? Hva om forskningen din, som har potensialet til å påvirke mange mennesker, forblir uoppdaget?

Dette er et vanlig problem for mange forskere, spesielt de som blogger om deres arbeid. Men det er løsninger. Ved å bruke noen grunnleggende prinsipper for søkemotoroptimalisering (SEO), inkludert lenkebygging, kan forskere øke synligheten til bloggene sine, tiltrekke seg mer trafikk og sørge for at deres viktige arbeid blir sett av et bredere publikum. La oss se på noen strategier for hvordan en forsker som blogger kan øke trafikken til bloggen sin.

Delta i relevante online samfunn

Som forsker kan du bli med i online samfunn og fora som er relevante for ditt felt. Dette kan være forskningsnettverk, vitenskapelige diskusjonsgrupper, eller sosiale mediegrupper dedikert til havbruk.

«Ved å delta aktivt i disse samfunnene, kan du dele din ekspertise og samtidig lede folk til bloggen din.»

For eksempel, hvis du forsker på alger, kan du bli med i et forum dedikert til marinbiologi og dele dine siste funn der. Du kan starte en tråd om din siste forskning på alger i fiskefôr, dele et innlegg fra bloggen din som forklarer forskningen din i detalj, og engasjere deg i diskusjoner med andre medlemmer av forumet.

Bruk kreativt innhold for å engasjere publikum

Hvem sier at forskning må være kjedelig? Du kan bruke kreativt innhold som tegneserier, infografikk, eller interaktive quizer for å gjøre bloggen din mer engasjerende.

«En tegneserie som forklarer komplekse vitenskapelige konsepter på en enkel og morsom måte kan være en hit blant både kolleger og lekfolk. For mange var nok bladet Illustrert Vitenskap med alle sine flotte illustrasjoner måten de ble interessert i forskning i første omgang. Hva med å gjøre noe lignende?»

For eksempel, du kan lage en tegneserie som forklarer hvordan alger kan brukes i fiskefôr. Du kan tegne en serie med bilder som viser prosessen fra alger i havet til fiskefôr i en oppdrettsanlegg, og forklare hvert trinn på en enkel og forståelig måte. Du kan også lage en interaktiv quiz som tester lesernes kunnskap om emnet etter at de har lest innlegget ditt.

Samarbeid med andre forskere

Se etter muligheter til å samarbeide med andre forskere i ditt felt. Dette kan være alt fra å skrive felles forskningsartikler, til å holde webinarer sammen, til å gjøre gjensidige gjesteinnlegg på hverandres blogger.

«Gjesteinnlegg kan være en effektiv måte å nå et nytt publikum på, og det gir deg også en naturlig mulighet til å inkludere en lenke tilbake til bloggen din.»

For eksempel, du kan samarbeide med en kollega som forsker på fiskeoppdrett og skrive et felles blogginnlegg om hvordan alger kan brukes i fiskefôr. Du kan dele dine egne erfaringer med algeforskning, mens kollegaen din kan dele sin kunnskap om fiskeoppdrett. Dette vil ikke bare gi leserne en mer omfattende forståelse av emnet, men også gi deg en mulighet til å nå ut til kollegaens publikum.

Optimaliser bloggen for søkemotorer

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en viktig del av å øke trafikken til en blogg.

«Ved å bruke relevante nøkkelord i dine blogginnlegg og sørge for at bloggen din er teknisk optimalisert, kan du hjelpe bloggen din å bli mer synlig for folk som søker etter relaterte emner på Google.»

For eksempel, hvis du skriver et blogginnlegg om bruken av alger i fiskefôr, kan du sørge for å inkludere relevante nøkkelord som «alger», «fiskefôr», og «havbruk» i teksten. Du kan også sørge for at bloggen din er rask, mobilvennlig, og har en klar og logisk struktur, noe som alle er faktorer som Google tar i betraktning når de rangerer nettsteder.

Ved å følge disse trinnene, kan du øke antall besøkende på bloggen din på en naturlig og organisk måte, og nå ut til et publikum som er interessert i ditt felt. Husk at det å bygge en online tilstedeværelse er en langsiktig innsats, og det kan ta tid før du ser resultater. Men med tålmodighet og hardt arbeid, kan du bygge en sterk online tilstedeværelse som vil tjene deg godt på lang sikt.

10 relevante spørsmål og svar som kan hjelpe en forsker og blogger med å øke trafikken til bloggen sin:

Hva er en god måte å engasjere publikum på?

Bruk kreativt innhold som tegneserier, infografikk, eller interaktive quizer for å gjøre bloggen din mer engasjerende. Canva kan være et godt verktøy til dette siden det er så enkelt å få til stilig og engasjerende design i dette verktøyet.

Hvordan kan jeg dele min forskning med et bredere publikum?

Bli med i online samfunn og fora som er relevante for ditt felt, og del din forskning der. Spør kollegaer om hvor de deltar og Goolge det i tillegg for å finne ut av hvor dine kolleger henger. På Twitter kanskje?

Hvordan kan jeg samarbeide med andre forskere?

Se etter muligheter til å skrive felles forskningsartikler, holde webinarer sammen, eller gjøre gjensidige gjesteinnlegg på hverandres blogger.

Hvordan kan jeg forbedre synligheten til bloggen min på Google?

Bruk søkemotoroptimalisering (SEO) teknikker, som å inkludere relevante nøkkelord i dine blogginnlegg og sørge for at bloggen din er teknisk optimalisert. Vend deg til å skrive med bestemte søkeord i minne som du ønsker å optimalisere for.

Hva kan være effektive måter å bruke sosiale medier på for å øke trafikken til bloggen min?

Opprett egne sider for bloggen din på plattformer som Facebook, Twitter, eller LinkedIn, og del dine siste blogginnlegg, nyheter fra ditt felt, og annet interessant innhold der.

Hvordan kan jeg bruke gjesteinnlegg for å øke trafikken til bloggen min?

Samarbeid med andre forskere i ditt felt og gjør gjensidige gjesteinnlegg på hverandres blogger. Dette kan hjelpe deg med å nå et nytt publikum og gi deg en naturlig mulighet til å inkludere en lenke tilbake til bloggen din.

Hvordan kan jeg bruke betalt annonsering for å øke trafikken til bloggen min?

Hvis du har et budsjett for det, kan du bruke tjenester som Google Ads eller sosiale medier annonser for å nå et bredere publikum. Hva med å promotere dine innlegg på X.com?

Hvordan kan jeg bruke tegneserier for å forklare komplekse vitenskapelige konsepter?

Du kan tegne en serie med bilder som viser en vitenskapelig prosess på en enkel og forståelig måte. For eksempel, du kan lage en tegneserie som forklarer hvordan alger kan brukes i fiskefôr.

Hvordan kan jeg bruke interaktive quizer for å engasjere publikum?

Du kan lage en interaktiv quiz som tester lesernes kunnskap om et emne etter at de har lest et innlegg på bloggen din.

Hvordan kan jeg bygge en sterk online tilstedeværelse som forsker?

Å bygge en online tilstedeværelse er en langsiktig innsats, og det kan ta tid før du ser resultater. Men med tålmodighet og hardt arbeid, kan du bygge en sterk online tilstedeværelse som vil tjene deg godt på lang sikt.

Photo of author

Bjørn Are Solstad

Bjørn Are er styreformann og CEO i Devenia Ltd. Devenia er et britisk selskap som spesialiserer seg på bygging av hjemmesider, nettbutikker og blogger for politikere, næringsliv og private i mange land. Alt vi gjør, tar utgangspunkt i SEO.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.